Cremisi: “La revolució digital no ha afectat en res l’ofici d’editor”

 

La segona edició del Fòrum Edita Barcelona anuncia una tercera edició per 2018 després de l’èxit d’assistència d’aquest any

 

“”La revolució digital no ha afectat en res l’ofici d’editor”, ha dit Teresa Cremisi, la qual va ser directiva emblemàtica de Gallimard o Flammarion, que ha ofert una perspectiva francesa del mercat editorial durant la tercera jornada del Fòrum Edita Barcelona.

“L’editor és un com un col·leccionista, que insereix perles en un collaret, i el conjunt conforma un quadre que després influirà en altres camps de l’art i del pensament d’un país”, ha reflexionat.

Cremisi, que ha explicat que a França hi ha 6000 llibreries de totes les mides, considera fonamental per a la bona salut del sector la Llei Lang, aprovada el 1981, i que estableix el preu fix del llibre.

“Amb el món digital, la mutació és molt moderada. El que sí que s’ha incrementat és la compra en línia, per això els llibreters s’han d’adaptar”, ha defensat Cremisi.

En suports físics, el llibre és clarament el líder dels productes culturals a França. Més del 40% dels llibres venuts són de literatura general.

El Fòrum Edita Barcelona, ​​organitzat pel Gremi d’Editors de Catalunya i el Màster d’Edició de la Universitat Pompeu Fabra, ha tingut lloc a la capital catalana durant tres dies, del 5 al 7 de juliol, i ha ofert una mirada cap l’any 2030. Els organitzadors han anunciat un nou fòrum per a juliol de 2018, després que aquest any s’hagi doblat la participació de l’anterior edició, amb al voltant de 400 inscrits.